Diccionari bàsic per emprenedors.

November 18, 2018

 

 

Incubadores, gairebé sempre lligat a les "startups", són institucions que pretenen fer madurar un projecte emprenedor de manera intensiva per aconseguir en uns pocs mesos el que en condicions normals es trigaria molt a aconseguir. 

Google Analytics, el programa de mesurament d'audiència de Google. Un programa imprescindible per monitorar totes les dades del teu web.

Blog. És un lloc web format per entrades o posts (articles). Complimenten el treball realitzat a les Xarxes Socials. D'altra banda, el fet que Google valori molt la publicació habitual per al posicionament d'una web també ho fa necessari.

Branding. És un nom, símbol o disseny que identifica i diferència a un producte d'altres productes. Marca significa el que poden esperar dels teus productes i serveis, i la diferència amb els teus competidors. Una marca diu el que ets, que vols ser i com la gent percep que ets. 

Briefing. És el treball a efectuar, l'assignació de recursos, els mitjans i suports que s'utilitzaran per arribar de manera més eficient i econòmica a la meta fixada. 

Inversor àngel. Són persones amb bastant capital que ho inverteixen en empreses de nova creació a canvi d'una participació en accions. El capital aportat s'anomena "Seed Capital" (capital llavor).

B2B o business to business. És la realització d'operacions econòmiques entre empreses i no amb particulars. 

Cash flow. Entrades i sortides de diners en efectiu, que representen les activitats d'operació d'una organització. Cash seria els diners en efectiu.

CEO. Chief Executive Officer o Director Executiu de l'administració de la companyia. És la persona amb la més alta responsabilitat d'una organització o companyia. 

Coach. Una persona que s'ha format per motivar i donar tècniques perquè algú arribi a la meta que vol aconseguir.(somnis, objectius…). 

Community manager. És la persona encarregada de gestionar, moderar i desenvolupar comunitats virtuals (en Facebook, Twitter, Youtube, etc.) en nom d'una marca o empresa. 

Copy creatiu. Un copy és un redactor publicitari. La seva missió consisteix a redactar els conceptes per a campanyes publicitàries. 

Coworking. És un espai de treball compartit per diversos professionals, emprenedors o petites empreses que prefereixen aquests llocs a gastar-se els diners en el lloguer d'un local. 

Crowdfunding. És el procés de demanar al públic en general diners per aconseguir el capital necessari per a la realització de nous projectes o productes a canvi d'unes recompenses que varien segons els diners que s'ha donat. 

Ecommerce. El Comerç electrònic permet als consumidors intercanviar a través de la xarxa béns i serveis sense barreres de temps o distància. 

Emprenedor. Persona que crea una empresa o troba una oportunitat de negoci.

Exit. Es diu de les start-ups que acaben sent venudes a altres més grans. Youtube va ser venuda a Google, Whatsapp a Facebook…

Freemium, és un model de negoci que funciona oferint serveis bàsics gratuïts, mentre es cobra per uns altres més avançats o especials. 

Growth hacking. Certes estratègies de posicionament a la web, en xarxes socials i en els motors de cerca implementades sobretot per petites empreses per aconseguir atreure visites. 

Influencer. És una persona que per certes qualitats es posiciona en algun mitjà digital i té un nombre considerable de seguidors.

Networking. La capacitat de fer contactes és una de les habilitats més importants que qualsevol emprenedor pugui tenir. .

Outsourcing. Externalitzar una part de l'activitat de l'empresa per centrar-te en les activitats realment importants.

Pla de negoci o pla d'empresa. És un document escrit que serveix per analitzar detalladament una idea de negoci i que compleix les següents funcions: Identificar, descriure i concretar de manera detallada la idea de negoci. 

Pop up store. Són espais temporals que venen productes de qualsevol classe i experiències completes de marca. 

Showrooming, és la pràctica d'examinar la mercaderia que es compra en una tenda física, i després comprar-ho en una tenda online, que normalment tenen un preu més baix a causa del menor cost. 

SEO. És el treball de construir una web perquè sigui més comprensible i més rellevant per als motors de cerca.

SEM és el terme que s'utilitza quan ens referim a les campanyes d'anuncis de pagament a través de les diferents plataformes per posicionar la nostra web o negoci en línia.

Start-up. Una empresa de nova creació que presenta grans possibilitats de creixement. 


Target. El teu públic objectiu. Localitzar el teu target contribuirà en gran manera a l'èxit del teu negoci sigui en línia o convencional. 

Tics. Tecnologia de la informació i la comunicació. Aquells recursos, eines i programes que s'utilitzen per processar, administrar i compartir la informació mitjançant diversos suports tecnològics. 

Videoblogging. És quan fas un vídeo i ho publiques a Internet amb la intenció d'obtenir una resposta dels espectadors.

Webinar. És la combinació de les paraules Web i Seminari. Per tant podríem dir que és una presentació, conferència, taller o seminari que es transmet a través de la Web utilitzant programari de vídeo conferència. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entrades destacades
Entradas destacadas

Premios sorteo lotería de Navidad, cosas que debemos saber.

December 8, 2019

1/7
Please reload

Entrades recents
Entradas recientes
Please reload

Arxiu
Archivo