top of page
  • Servigest

Errades que poden sortir cares.


Ja que ens trobem en campanya de la Renda 2017, seguim analitzant el tema, i en aquesta entrada repassarem totes aquelles errades o omissions que ens poden perjudicar seriosament en el moment de fer i presentar la nostra declaració de la Renda. S'ha d'anar amb compte, ja que la informació que figura a l'esborrany de la declaració, ha de ser revisada per nosaltres, en cas d'omissió o errada, no és responsabilitat de l'agència Tributària.

REVISAR DADES GENERALS

El més bàsic de tot, és no cometre errades o omissions en les dades generals i que resulten clau per a optar a les deduccions pertinents (estat civil, naixements, defuncions i minusvalideses). L'agència Tributària no té l'obligació de saber si ens hem casat, divorciat, tingut un fill o ens hem canviat de domicili.

REVISAR DADES PERSONALS I PROPIETATS

Un cop revisades les dades generals, revisarem les personals, la agència Tributària no sempre inclou les pensions compensatòries, beneficis per família nombrosa o manutencions de tercers.

Pel que fa a les propietats, cal revisar la informació respecte del domicili de residència o habitatges en propietat. És important comprovar la referència cadastral, l'ús de l'habitatge i el % de propietat de l'habitatge.

DECLARACIÓ CONJUNTA O PER SEPARAT

En el cas de matrimonis s'ha d'estudiar quina és la millor opció.

REVISAR LES DEDUCCIONS

En aquest apartat, en primer lloc revisarem les deduccions autonòmiques en el lloc de residència. La més habitual és la deducció per adquisició o lloguer de l'habitatge habitual, però hem de revisar totes les deduccions, ja que alguna ens pot beneficiar.

També hem de revisar les despeses que ens podem deduir, i si ets autònom, aquest apartat t'interessa i molt. S'han de revisar les quantitats aportades a quotes sindicals, col·legis professionals, despeses de defensa jurídica en l'àmbit laboral, despeses per mobilitat geogràfica o les donacions a entitats sense ànim de lucre.

FER O NO FER LA DECLARACIÓ

Aquest apartat ja l'hem tractat a l'anterior entrada, estic obligat a presentar la declaració de la renda?

Com a apunt a tindre en compte, nosaltres sempre recomanen fer el càlcul de la declaració, ja que tot i no estar obligats a presentar-la, pot haver-hi situacions en què el resultat surti a retornar.

EVITAR LES PRESES

Les preses són la principal errada dels contribuents.

NO CONSULTAR AMB UN ESPECIALISTA

Una de les nostres especialitats és la confecció de declaracions de la Renda, i estem molt habituats a veure persones que han comès errades, perquè han acceptat l'esborrany sense revisar-lo o perquè han confiat, en una "cunyat" o un amic al qual se li donen bé els números, la confecció de la seva declaració. Hi ha deduccions aplicables com poden ser les assegurances vinculades al préstec hipotecari i que en molts casos les entitats bancàries "obliguen" a contractar o les deduccions al lloguer si es compleixen una sèrie de requisits.

NO REVISAR LES DECLARACIONS D'ANYS ANTERIORS

Això ho diem perquè tenim dret a compensar rendiments i pèrdues ocasionades en anys, anteriors amb guanys d'anys posteriors.

Si vols saber més o reservar hora per a fer la teva declaració de la Renda, no dubtis a trucar al 93 574 58 60 o emplenant el formulari de contacte de la nostra web www.serviem.com

Gràcies per seguir-nos.

143 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
datax_edited.png
bottom of page